Waar ben ik recentelijk zoal mee bezig. Hier de status van een aantal lopende zaken.

   

Voor diverse gemeentes en woningcorporaties in heel Nederland monitor ik diverse bouwprojecten op het gebruik van FSC hout en FSC houtproducten. De opdrachtgevers en uitvoerders worden ondersteund bij de realisatie volgens FSC criteria. Bovendien is het voor opdrachtgevers een mooi leertraject om verbeteringen in vervolgprojecten toe te passen en daarmee hun FSC ambitie te kunnen verhogen.
Ook deze periode ben ik weer druk met voorlichting en het houden van voordrachten voor gemeenten, architecten, woningcorporaties en ontwikkelaars. Ik vertel ze waarom het gebruik van hout uit verantwoord beheerde bossen voor bouwprojecten van maatschappelijk belang is. Ook ondersteun ik deze organisaties bij de implementatie van het FSC beleid en -systematiek.
Bij een woningcorporaties assisteer ik bij het realiseren van een kwaliteitsslag. Het gaat dan om de meest economische bouwkundige detaillering en de daarbij behorende grondstof voor kozijnen. Hier komt aan de orde: bouwmethode, logistiek, contractvorming, ketensamenwerking, uitvoeringen en beheer.
Voor diverse renovatieprojecten van woningcorporaties adviseer ik Accoya® kozijnen in concept 4 toe te passen. Dit houdt in dat kozijnen worden geleverd door de timmerfabriek inclusief voorspelbare instandhoudingkosten. Deze laatste worden afgedekt door een meerjaren intentie overeenkomst onder verantwoording van de timmerfabriek. Kwaliteit en kostenbeheersing zijn de drijfveer.
Voor institutionele projectontwikkelaars te Rijswijk, Rotterdam en Amsterdam heb ik er voor gezorgd dat er voldoende FSC hout en FSC houtproducten in meerdere woningbouwprojecten van ca. 5000 woningen wordt gerealiseerd. Dit sluit volledig aan bij de doelstellingen van de opdrachtgever.
Voor een gemeente ontwikkelde ik een draaiboek waarmee aantoonbaar wordt dat hout uit verantwoord beheerde bossen door de marktpartijen wordt verwerkt. Het draaiboek dient voor zowel de opdrachtgever als voor de gemeente om de FSC ambitie te vergroten, te monitoren en te kunnen handhaven.
WhizLock® deuren worden nu ook toegepast in Curium te Oegstgeest een groot ziekenhuis te Sittard en de Mediamall te Rotterdam. Een aantal andere projecten in de psychiatrie zijn in voorbereiding en uitvoering. De keuze voor de WhizLock® deur voor separatieruimten is gebaseerd op kwaliteit, uitstraling en goede ervaring van de uitgevoerde projecten. Momenteel zijn er veel nieuwbouwprojecten binnen de verschillende regio’s in voorbereiding en uitvoering met het WhizLock® celdeurenconcept. Reden hiervoor is een totaal concept, één aanspreekpunt, een goede prijsprestatie en uitstekende ervaring van gerealiseerde projecten binnen de politiewereld.

 

 

 
 
naar boven